BALAJCZA Linguistic Services: Åšniadanie online z BALAJCZA

13-11-2020

Åšniadanie online z BALAJCZA
czwartek 19 listopada 2020 r.
godz. 8.00-9.00

 
"Męski świat gastronomii"
z cyklu "Francja od kuchni" - część II

"Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Francja od kuchni”. Tematem Å›niadania on-line w czwartek, 19 listopada o godzinie 8.00 bÄ™dzie „MÄ™ski Å›wiat gastronomii”. Zostanie przedstawionych kilka kluczowych postaci, które wpÅ‚ynęły na sztukÄ™ kulinarnÄ…, nie tylko Francji.

Dowiemy się między innymi:

* Kto wprowadziÅ‚ modÄ™ na jedzenie warzyw i owoców?
* Jak Król SÅ‚oÅ„ce ujarzmiÅ‚ pory roku?
* Kto jest twórcÄ… sosu beszamelowego?
* Z czego składa się Foie gras?
* Jaki francuski region sÅ‚ynie z najlepszych pasztetów?
* Kto stworzył klasyczną grande cuisine dla wyższych sfer?
* Czy wypada mówić „Bon appétit”?

SzczegóÅ‚y dotyczÄ…ce etykiety wyjaÅ›ni nasz QUIZ – „Bon ton we francuskiej restauracji".

W francuskie klimaty wprowadzi PaÅ„stwa pani Kamila RadzyÅ„ska – trener biznesu, specjalność komunikacja miÄ™dzykulturowa, czÅ‚onek SIETAR Polska, R&D Manager z praktykÄ… w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.

Śniadanie odbędzie się w języku polskim.

W celu potwierdzenia, prosimy o kontakt:.
Timea Balajcza, timea.balajcza@balajcza.pl
tel.:+48 601 913 446


BALAJCZA Linguistic Services - więcej aktualności i informacji

Projekt i wykonanie i2D